Maleisië & Shopping gaan hand in hand in het prachtige vakantieland. Niet alleen heeft Maleisië diverse tax-free shopping zones, de hoofdstad Kuala Lumpur is recent nog door CNN Travel uitgeroepen tot de 4e beste shopping plek ter wereld. KL moest alleen de superwinkelsteden New York, Tokio en Londen voor zich dulden. Ook zijn niet lang geleden van ruim 300 luxe producten de import belasting geschrapt, wat de producten vaak goedkoper maakt dan waar ook ter wereld.
Bukit Bintang Shopping Zone
Alleen al in Kuala Lumpur heb je ruim 30 shopping malls, waarvan een groot deel allemaal binnen het centrum (KLCC) liggen. Als je van shoppen houdt, dan is Bukit Bintang een goede plek om te overnachten. Er zijn meerdere luxe hotels langs deze ‘shopping strip’ te vinden, waaronder het luxe Grand Millennium, Parkroyal, Marriott, Piccolo en het prachtige Westin Hotel.
Voor ieder wat wils
Niet alleen vrouwen kunnen shoppen tot ze erbij neervallen, ook mannen komen prima aan hun trekken. Je hebt in elke mall diverse hippe modemerken voor mannen, zoals Banana Republic, Massimo Dutti, Dude & Duchess, Zara for Men, Gap, Hugo Boss, Dockers en vele andere topmerken.
Ook als je niet op zoek bent naar kleding kun je prima in Kuala Lumpur terecht om te shoppen. Je hebt er bijvoorbeeld Lowyat Plaza, een enorme IT & Lifestyle mall waar je elke camera, telefoon en andere gadget kunt kopen. Ook kun je in Chinatown op zoek naar leuke souvenirs, of minder authentieke koopjes (zoals nepkleding, nep elektronica etc). Je hebt in Maleisië grofweg 2 grote sale periodes. Een loopt van juni tot begin september, en een van eind november tot begin januari.
Shoppen kan in heel Maleisië
Buiten de hoofdstad kun je ook prima shoppen. Zo heeft bijna elke grote stad in Maleisië wel minimaal 1 grote mall. Steden die net als KL diverse malls hebben zijn Georgetown, Johor Bahru, Kota Kinabalu, Ipoh en Malakka.
Je euro is veel waard
Een andere reden waarom winkelen in Maleisië zo populair is onder toeristen is vanwege de waarde van de euro ten opzichte van de lokale munt, de ringgit. Momenteel is 1 euro ongeveer 4,5 ringgit waard (2018). Veel producten (niet alles) zijn beduidend goedkoper in Maleisië dan in Nederland. Let er echter op dat dit niet altijd het geval is. Elektronica bijvoorbeeld is niet altijd goedkoper in Azie. Ook kleding is soms duurder, maar dat hangt vooral van het merk af.
Duty-free
Eilanden als Langkawi, Labuan en Tioman zijn ‘duty-free’. Dit betekent dat je hier geen belasting over producten betaalt. In de praktijk is vooral alcohol, sigaretten en snoepgoed erg goedkoop.
Vakantie naar Maleisië is goed betaalbaar
Een bijkomend voordeel is dat hotelovernachtingen goedkoop zijn in Maleisië. Ook de kosten voor dagelijks levensonderhoud liggen er erg laag. Zo heb je al voor een paar euro een complete avondmaaltijd in een prima restaurant of foodcourt (zoals Pavilion Food Republic). Maleisië is wat dat betreft een bestemming met een erg goede prijs/kwaliteit verhouding. Met de relatief lage ticketprijzen kun je voor een laag bedrag een prachtige tropische vakantie boeken, en tegelijk ook nog eens heerlijk shoppen in een van de vele luxe malls.
Populaire reisorganisaties
Bekijk de website
Deel je tips
Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.
Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.