Mijn laatste trip naar Barcelona was alweer even geleden dus werd ik meteen enthousiast bij de gedachte deze toffe Spaanse stad weer eens te bezoeken. Ik had met mijn vriendengroep uit mijn studententijd een lustrum te vieren en Arnout, één van de mannen was alweer jaren terug naar Barcelona verhuisd. Lang woonde hij midden in de stad, maar een paar jaar geleden trok hij met zijn gezin naar het Catalaanse binnenland. Het werd een Finca op een uurtje rijden van de grote stad. Een opknappertje, maar dat was vooral een leuke uitdaging. En nu gereed. En in het laagseizoen beschikbaar om ons allen te ontvangen. Een simpel filmpje vooraf bracht ons al helemaal in de stemming waardoor we wisten dat dit op voorhand al een legendarisch samenzijn zou zijn.

Na meerdere jaren bouwen, verbouwen en renoveren was ‘Mas els Igols’ gereed om gasten te ontvangen. Het eigen (deel van het) huis was al wat eerder gereed, maar de bijgebouwen bleken zich perfect te lenen voor een geweldig onderkomen voor groepen. Het luxe verblijf heeft 7 schitterende kamers, een yogazaal, een gezellige eetkamer, een lounge, een fijn terras en meer. In de snikhete zomermaanden is het zwembad verder de ideale plek om lekker af te koelen na een dag vol of juist zonder activiteiten.

4 volle dagen vol leuke en bijzondere ervaringen

We vlogen op woensdagavond richting Barça waar we door een vriendelijke chauffeur werden opgewacht. De rit naar de Finca duurde een uur en rond middernacht werden we hartelijk ontvangen met knuffels, een hap en uiteindelijk meerdere drankjes. De planning was een verrassing, maar al snel werd duidelijk dat we de ochtend erop een Breathwork-sessie zouden ‘ondergaan’. De volgende ochtend was er wel een reëel risico dat deze ademsessie zou overgaan in een diepe slaap, want geen van ons was nog gewend zo weinig uren te slapen. De workshop werd gedaan door Indri, een bekende in het wereldje van Breathwork. Het verliep echter heel interessant en een aantal hadden een bijzondere ervaring. Ik ontdekte zelf ook meteen een praktische kant van de sessie, namelijk hoe je door betere controle veel langer met een tank kan doen tijdens een duik-sessie 😊.

’s Middags stond na de siësta een workshop Keramiek op het programma. Niet iets dat we anders zomaar hadden gedaan, maar Iris, de vrouw van onze vriend van ver weg, is een bekend kunstenares en het vertellen van levensverhalen in de vorm van Keramische kunstwerken is haar ding. Wij gingen die middag dus zelf iets maken en de workshop was leuk en leerzaam. Daarbij kregen we een tof kijkje in de keuken van Iris, die vol stond met lopende projecten, nieuwe bedenksels en werken die klaarstonden om verscheept te worden naar alle uithoeken van de wereld.

Catalaans tafelen zonder eind

slider-glorious-food-1
slider-glorious-food-2
slider-glorious-food-3
slider-glorious-food-4
slider-glorious-food-5
slider-glorious-food-6
slider-glorious-food-7
slider-glorious-food-8
slider-glorious-food-9
slider-glorious-food-10
slider-glorious-food-11
slider-glorious-food-12
slider-glorious-food-13
slider-glorious-food-14
previous arrow
next arrow

Ons verblijf omschrijven als heerlijk bacchanaal is onjuist, maar dekt de lading toch aardig van hoe we de 4 volle dagen doorkwamen. Onze gastheer had vooraf flink boodschappen gedaan en daarbij een chef van één van de betere lokale restaurants in de directe omgeving ingeschakeld om meerdere keren uitgebreid voor ons te koken (bij vlagen het niveau Bib Gourmand). Er was goed nagedacht over het wijnarrangement en telkens waren we weer verrast over de kwaliteit ervan en hoe goed het bij het eten paste.

Naast de maaltijden thuis had Arnout ook een hele dag vol wijnproeverijen georganiseerd, wat werd afgesloten met een heerlijke late lunch bij één van de beste restaurants in de omgeving. ’s Ochtends stonden een paar snelle elektrische MTB’s voor ons klaar om de omgeving mee te verkennen. Eerst een tocht door het glooiende landschap, dat veel overeenkomsten met het Toscaanse landschap vertoonde.

De eerste rondleiding was bij Parés Baltà, een eeuwenoud wijnhuis met ruim 200 hectare aan wijngaarden. We kregen een korte uitleg in hun authentieke wijnkelder, gevolgd door een heerlijke proeverij op het buitenterras. We proefden 4 wijntjes, waarvan de Calcari 2021 obv het Xarel·lo druivenras er echt uitsprong. De ochtend begon, samen met wat lekkere hapjes, al meteen heel goed 😊.

Na afloop meteen richting de 2e rondleiding, ditmaal bij Loxarel. Dit jonge wijnhuis (men begon in 1987) maakt veel soorten wijn, veelal gebaseerd op de Xarel·lo-druif. De rondleiding was geweldig, vooral de enorme lange gang vol flessen (honderdduizenden). Ook hier sloten we het bezoek af met een fijne proeverij.

De afsluiter van deze toffe fietstocht was een uitgebreide maaltijd bij het geweldige El Celleret restaurant van de familie Torres, één van de allergrootste wijnfamilies ter wereld. Je kan hier voor terecht voor een lunch of het diner waar hun geweldige wijnen centraal staan. De wijnpairing was er perfect en elke gang was weer genieten.

Bootje varen en sfeerindruk Barcelona

slider-barcelona-1
slider-barcelona-2
slider-barcelona-3
slider-barcelona-4
slider-barcelona-5
slider-barcelona-6
slider-barcelona-7
slider-barcelona-8
slider-barcelona-9
slider-barcelona-10
slider-barcelona-11
slider-barcelona-12
slider-barcelona-13
slider-barcelona-14
slider-barcelona-15
slider-barcelona-16
slider-barcelona-17
slider-barcelona-18
slider-barcelona-19
previous arrow
next arrow

Op de derde dag vertrokken we vroeg richting Port Ginesta voor een zeiltochtje naar Barcelona. Het plan was om ons daar dan af te laten zetten, maar de (tegen)wind gooide roet in het eten. Uiteindelijk hebben we een paar uur in de directe omgeving van de haven gezeild. Hoogtepunten waren meerdere jagende tonijnen en een kleine maanvis. Op de terugweg hadden we gelukkig wat meer wind, waardoor er nog even leuk gezeild werd.

Vanaf de haven namen we de taxi naar het centrum van Barcelona en stapten uit bij de haven. Vanaf Rose des Vents liepen we richting het strand in de hoop er rond lunchtijd een plekje te vinden in één van de vele toffe restaurants. Helaas, alles vol, maar gelukkig konden we na kort wachten plaatsnemen op het terras van Pantea. Een meevaller dat we in maart lekker met de voetjes in het zand konden zitten, er hing dan ook een heel fijn, bijna ’s zomers sfeertje. Een lange, leuke wandeling later kwamen we aan bij ’s werelds beste cocktailbar Paradiso. Digitaal reserveren met een wachtrij van zo’n 3 uur ging niet wat worden, dus besloten we buiten op het terras te zitten. De cocktails waren lekker, maar de sfeer van de bar ontbrak duidelijk daar op het terras. Leuk maar volgende keer binnen zitten. Weer een lange wandeling verder en we konden aanschuiven bij Casa Luz, een geweldig tapasrestaurant. Elk gerecht dat we deelden was heerlijk (vooral de Jabugo). Eten in Spanje is een bezigheid op zich en vele uren (en flessen wijn) later werd het tijd voor de taxi terug naar het platteland.

Uitslapen, uitbuiken en een wandeling vanaf de Finca

slider-catalaans-binnenland-1
slider-catalaans-binnenland-2
slider-catalaans-binnenland-3
slider-catalaans-binnenland-4
slider-catalaans-binnenland-5
slider-catalaans-binnenland-6
slider-catalaans-binnenland-7
slider-catalaans-binnenland-8
slider-catalaans-binnenland-9
slider-catalaans-binnenland-10
slider-catalaans-binnenland-11
slider-catalaans-binnenland-12
slider-catalaans-binnenland-13
previous arrow
next arrow

Na 3 dagen vol ‘actie en avontuur’ was het tijd om even bij te komen. Die dag stond niet veel op het programma behalve uitslapen en relaxen. De chef had dit keer een brunch bezorgd (3 gangen) die we zelf konden prepareren. Hierna besloten we lopend de omgeving te verkennen. Vanaf de Finca kun je leuk wandelen richting een klein riviertje in het nabijgelegen bos. Pèlags de Foix is het poeltje waar je normaal gesproken prima kunt zwemmen, maar in maart is het er nog vrij fris (en relatief weinig water) dus sloegen we dit over. Wel was het de perfecte plek om even lekker te relaxen. De wandeling terug ging door de wijngaarden met zo nu en dan geweldige vergezichten.

Over de accommodatie

slider-accommodatie-1
slider-accommodatie-2
slider-accommodatie-3
slider-accommodatie-4
slider-accommodatie-5
slider-accommodatie-6
slider-accommodatie-7
slider-accommodatie-8
slider-accommodatie-9
slider-accommodatie-10
slider-accommodatie-11
slider-accommodatie-12
slider-accommodatie-13
slider-accommodatie-14
previous arrow
next arrow

Mas els Igols is een schitterende Finca en in het bijzonder geschikt voor groepen want het huis wordt alleen in zijn geheel verhuurd. Huren kan op diverse manieren, waaronder via Airbnb, direct via Arnout en Iris of via sites voor luxe accommodaties. Vooraf kan je een heel programma afstemmen, inclusief trips in de omgeving, specifieke activiteiten en indien gewenst half-/full-board onder leiding van een geweldige chef.

Vriendenclubjes, vriendinnen, een groep collega’s, grote families, liefhebbers van yoga-retreats (of andere retreats in overleg) en meer kunnen prima terecht op dit schitterende plekje.

Vakanties naar het prachtige Spanje

Met De Jong Intra naar Spanje

Naar Spanje met TUI

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Spanje die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Spanje en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.