Een vakantie is altijd weer een speciale tijd. Even weg van alledaagse beslommeringen en sleur en genieten van elkaar en van een andere omgeving. Het uitzoeken van een bestemming gebeurt vaak al maanden vooraf. Het is goed hier de tijd voor te nemen, zodat je zeker weten iets vindt dat voldoet aan alle wensen en eisen. Hondenbaasjes moeten extra goed opletten, want huisdieren zijn niet overal toegestaan.

Hieronder lees je meer over de voordelen van vakantieparken met huisjes die geschikt zijn voor honden.

Vakantietijd en een hond: de mogelijkheden

Wil je op vakantie en heb je een hond? Dan zijn er verschillende opties. Je kunt zonder hond op vakantie gaan en deze bijvoorbeeld bij familie of een pension onderbrengen. Maar veel mensen zien honden als onderdeel van het gezin en nemen deze dan ook het liefst mee op vakantie. Dit vraagt vaak veel uitzoekwerk. Een hond meenemen in het vliegtuig (in de cabine of in het ruim) vraagt speciale voorbereidingen en je hond moet dit kunnen. Ga je met de auto, dan moet je ook opletten. In veel hotels en appartementen zijn huisdieren namelijk niet toegestaan.

Gelukkig zijn er ook veel vakantieparken waar je met hond probleemloos van de vakantie kunt genieten. Daarnaast kan je bij Airbnb filteren op of je huisdieren wel of niet zijn toegestaan. Sommige bestemmingen zijn diervriendelijker dan andere. Zo zie je in Italië zelfs honden in winkelcentra en supermarkten rondlopen. Ook een land als Zweden is ideaal om met je hond te bezoeken, vanwege de enorme vrijheid en ruimte in dit schitterende land.

Huisje met hond: diervriendelijke accommodaties

Een huisje met hond huren is de ideale oplossing als je je trouwe viervoeter mee wil nemen op vakantie. Kies bij voorkeur een huisje dat speciaal ingericht is voor huisdieren. Een dergelijke diervriendelijke accommodatie verwelkomt je hond bijvoorbeeld met voer- en drinkbakken en een fijn hondenkussen. Sommige huisjes hebben zelfs een aparte kamer met bench voor je hond, en een omheind privéterras of -tuin zodat je hond lekker los kan lopen buiten.

Hondvriendelijke faciliteiten op en rond een vakantiepark

Verder is het ook goed om naar de overige faciliteiten voor honden op het park te kijken. Zoek bijvoorbeeld gericht naar vakantieparken met hondvriendelijke zones, zoals hondentoiletten, losloopgebieden, hondenspeelplaatsen of zelfs speciaal aangelegde hondenpaden waar honden zich kunnen uitleven en je er oefeningen mee kunt doen. Ook fijn: een vakantiepark met speciale hondendouches.

Een pluspunt sowieso is dat vakantieparken vaak in een natuurrijke omgeving met bossen en meren liggen. Zo is er voldoende ruimte voor lange wandelingen waarbij je hond op verkenning en avontuur kan.

Speciale voorwaarden bij een huisje met hond

Een huisje met hond is dus ideaal als je onbezorgd vakantie wil vieren, zonder ingewikkelde voorbereidingen en hoge kosten. Houd er echter wel rekening mee dat vakantieparken bepaalde voorwaarden stellen. Zo stellen ze bijvoorbeeld een maximum vast voor het aantal honden per accommodatie, dienen honden ingeënt te zijn en een chip of tatoeage te hebben, en vrij van vlooien te zijn.

Fijne vakantie!